Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů – Kateřina SRUBKOVÁ
Kateřina SRUBKOVÁ
Bakalářská práce
Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů
The role of nutrition in slowing the progression of Parkinson's disease in at-risk patients
Anotace:
ABSTRAKT Bakalářská práce se zabývá problematikou výživy v prevenci progrese Parkinsonovy nemoci. Cílem bakalářské práce bylo zjištění, zda je možné pomocí stravy a dodržování určitých dietních opatření zpomalit nebo oddálit progresi Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů. Teoretická část předložené práce vychází z aktuálních poznatků o Parkinsonově nemoci a výživě jako jednoho z možných prostředků …víceAbstract:
ABSTRACT The bachelor thesis deals with the issue of nutrition in the prevention of progression of Parkinson's disease. The aim of the bachelor thesis was to determine whether it is possible to slow or delay the progression of Parkinson's disease in high-risk patients by means of diet and adherence to certain dietary measures. The theoretical part of the presented work is based on current knowledge …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 8. 2022
- Vedoucí: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SRUBKOVÁ, Kateřina. Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů. Ostrava, 2022. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných látek vyskytujících se v potravinách na léčbu deprese
Josef Klabík -
Vliv stravy na složení střevního mikrobiomu
Anna PAPŘOKOVÁ -
Vliv stravy na vznik civilizačních chorob
Aneta SVOBODOVÁ -
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Tereza Kácalová -
Onemocnění centrální nervové soustavy se zaměřením na Parkinsonovu chorobu
Barbora Tošovská -
Neurodegenerativní onemocnění se zaměřením na Parkinsonovu chorobu
Petra Dostálová -
Vliv hluboké mozkové stimulace na Parkinsonovu chorobu
Hana MIKULČÍKOVÁ -
Parkinsonova nemoc a její vliv na vnímání kvality života
Petr POLÁCH