Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky – Bc. Marcela Paličková
Bc. Marcela Paličková
Diplomová práce
Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky
Fruit and Vegetable Drinks and Their Active Substances
Anotace:
Diplomová práce v teoretické části podává přehled o technologicky významných druzích ovoce a zeleniny používaných při přípravě nápojů, analyzuje biologicky aktivní látky v ovoci a zelenině, shrnuje technologické postupy při výrobě nápojů. Důraz je kladen na technologii paskalizace a zdůrazňuje její výhody oproti konvenčním způsobům konzervace nápojů. V praktické části práce je zkoumán vliv technologie …víceAbstract:
The theoretical part of Diploma thesis provides an overview of technologically important kinds of fruit and vegetables used in the preparation of beverages, it analyzes biologically active substances in fruit and vegetables, summarizes technological processes in the production of beverages. It emphasizes the technology of high pressure processing and points out its advantages over conventional methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Paličková, Marcela. Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obsah askorbové kyseliny a antioxidační aktivita ovocných nápojů
Jana Junghansová