Bc. Eliška Kučerová

Master's thesis

Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech

Fat content and fatty acid composition of insect products
Abstract:
Ve své diplomové práci se věnuji hmyzím produktům se zaměřením na obsah tuku a profil mastných kyselin (MK). Literární rešerše zahrnuje obecné informace o hmyzu, o legislativním rámci, také se okrajově zabývá produkcí hmyzu v ČR a benefity chovu. Je zde pojednáno o nutričním složení hmyzu spolu s faktory ovlivňujícími jejich složení a také jsou diskutovány hmyzí produkty. Další kapitola je věnována …more
Abstract:
This diploma thesis deals with insect products with a focus on fat content and fatty acid composition (FA). The literature research includes general information about insects, the legislative framework, and also deals marginally with the insect production in the Czech Republic and the benefits of breeding. The nutritional composition of insects is discussed here, along with factors affecting their …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2022
  • Supervisor: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology