Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech – Bc. Eliška Kučerová
Bc. Eliška Kučerová
Master's thesis
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Fat content and fatty acid composition of insect products
Abstract:
Ve své diplomové práci se věnuji hmyzím produktům se zaměřením na obsah tuku a profil mastných kyselin (MK). Literární rešerše zahrnuje obecné informace o hmyzu, o legislativním rámci, také se okrajově zabývá produkcí hmyzu v ČR a benefity chovu. Je zde pojednáno o nutričním složení hmyzu spolu s faktory ovlivňujícími jejich složení a také jsou diskutovány hmyzí produkty. Další kapitola je věnována …moreAbstract:
This diploma thesis deals with insect products with a focus on fat content and fatty acid composition (FA). The literature research includes general information about insects, the legislative framework, and also deals marginally with the insect production in the Czech Republic and the benefits of breeding. The nutritional composition of insects is discussed here, along with factors affecting their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2022
- Supervisor: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Analýza aniontových tenzidů na bázi kyseliny glutamové pomocí kapalinové chromatografie
Lenka Jarešová -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Jedlý hmyz a jeho postavení ve výživě
Aneta ŽALKOVSKÁ