Bc. Romana Fikejsová

Master's thesis

Vliv místa v dojírně na množství a složení mléka dojnic

Influence of milking parlor place on the quantity and composition of milk of dairy cows
Abstract:
Tato diplomová práce byla zaměřena na vliv místa v dojírně na množství a složení mléka, na obsah bílkovin, laktózy, tuku a somatických buněk v mléce, parametry na vliv pohlaví telete, věk otelení, sezón a roku otelení na obsah a kvalitu mléka. Průměrné parametry užitkovosti sledovaných dojnic byly následující: dojivost 23,6 kg mléka, obsah bílkovin 3,54 %, obsah tuku 3,76 %, obsah laktózy 5,01 % a …more
Abstract:
This diploma thesis focused on the influence of the location effect in the milking parlor on the quantity and composition of milk, on the content of protein, lactose, fat and somatic cells in milk, the influence of calf sex, calving age, season and year of calving on milk content and quality. The average performance parameters of the monitored dairy cows were as follows: milked volume of 23.6 kg, protein …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta