Vliv vegetačních a skladovacích podmínek na obsah bioaktivních látek u netradičních druhů ovoce – Ing. Irena Sytařová
Ing. Irena Sytařová
Doctoral thesis
Vliv vegetačních a skladovacích podmínek na obsah bioaktivních látek u netradičních druhů ovoce
Influence of Vegetative and Storage Conditions on the Content of Bioactive Compounds in Non-traditional Fruit
Anotácia:
V současné době dochází k neustále se zvyšujícím nárokům konzumentů na kvalitu, nutriční složení a široký sortiment potravin, včetně ovoce. Zvedá se tak poptávka po minoritních, nových druzích ovoce. Řadí se sem druhy, které nejsou v naší společnosti příliš známé, nebo druhy, které se s vývojem zemědělské výroby dostaly v minulých desetiletích do pozadí. Tyto netradiční druhy jsou cenným zdrojem bioaktivních …viacAbstract:
Consumers' demands on quality, nutritional composition and a wide range of food, such as fruits, have been constantly increasing. That is why, minor and new species of fruit has been taken into consideration as well. These include species that are rather unknown or species that have been neglected along with the development of agricultural production in recent decades. These non-traditional species …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 1. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 3. 2020
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SYTAŘOVÁ, Irena. \textit{Vliv vegetačních a skladovacích podmínek na obsah bioaktivních látek u netradičních druhů ovoce}. Online. Dizertačná práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/jmnjmi/.
Jak správně citovat práci
Sytařová, Irena. Vliv vegetačních a skladovacích podmínek na obsah bioaktivních látek u netradičních druhů ovoce. Zlín, 2020. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / odbor:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
Kateřina Zámečníková -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Michal Kutňák -
Profil těkavých látek netradičního druhu ovoce (Asimina triloba)
Jana Pallová -
Exotické ovoce v gastronomii
Jitka Kalinová -
Využití méně známých druhů ovoce pro výrobu nápojů
Kristýna Oherová -
Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
Martina Žourková