Monika Škrobáčková

Bakalářská práce

Biofilmy v potravinářském průmyslu

Biofilms in the food industry
Anotace:
Práce je zaměřena především na bakteriální biofilmy, které jsou typické pro potravinářský průmysl. V této práci je popsána jejich historie, definice, struktura, vznik a vývoj, ke kterému patří i jejich komunikace neboli quorum sensing (QS). Dále jsou v práci podrobně popsány mikroorganismy, které jsou schopny vytvářet biofilm, jedná se např. o rody Escherichia, Staphylococcus, Enterococcus a další …více
Abstract:
The work is focused mainly on bacterial biofilms, which are typical for the food industry. This work describes their history, definition, structure, formation and evolution, which includes their communication or quorum sensing (QS). Furthermore, the microorganisms that can form biofilms are described in detail in this thesis, such as the genera Escherichia, Staphylococcus, Enterococcus and others. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Martina Kosařová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta