Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání – Bc. Kateřina JANOUŠKOVÁ
Bc. Kateřina JANOUŠKOVÁ
Master's thesis
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Quality characteristics of beef during storage
Abstract:
Tématem této práce je ověření vlivu různého ošetření hovězího masa po porážce na jakostní znaky, celkový počet mikroorganismů na povrchu masa během zrání a senzorické vlastnosti uzrálého masa před a po tepelné úpravě. V literárním přehledu jsou popsány jakostní znaky masa, vlivy působící na jakost, proces zrání a způsoby ošetření masa po porážce. Praktická část práce se skládala z ošetření masa po …moreAbstract:
The topic of this work is to verify the effect of different treatments of beef after slaughter on quality characteristics, aerobic plate count on the surface of meat during maturation and sensory properties of matured meat before and after heat treatment. The literature review describes the quality characteristics of meat, the effects on quality, the maturing process and the methods of treatment of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANOUŠKOVÁ, Kateřina. \textit{Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/jrz1uw/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JANOUŠKOVÁ, Kateřina. Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso
Kristýna Pangrácová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Michaela Boušová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights