Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání – Bc. Kateřina JANOUŠKOVÁ
Bc. Kateřina JANOUŠKOVÁ
Master's thesis
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Quality characteristics of beef during storage
Anotácia:
Tématem této práce je ověření vlivu různého ošetření hovězího masa po porážce na jakostní znaky, celkový počet mikroorganismů na povrchu masa během zrání a senzorické vlastnosti uzrálého masa před a po tepelné úpravě. V literárním přehledu jsou popsány jakostní znaky masa, vlivy působící na jakost, proces zrání a způsoby ošetření masa po porážce. Praktická část práce se skládala z ošetření masa po …viacAbstract:
The topic of this work is to verify the effect of different treatments of beef after slaughter on quality characteristics, aerobic plate count on the surface of meat during maturation and sensory properties of matured meat before and after heat treatment. The literature review describes the quality characteristics of meat, the effects on quality, the maturing process and the methods of treatment of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOUŠKOVÁ, Kateřina. \textit{Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture and Technology. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/jrz1uw/.
Jak správně citovat práci
JANOUŠKOVÁ, Kateřina. Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / odbor:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso
Kristýna Pangrácová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Michaela Boušová
Názov
Vložil
Vložené
Práva