Bc. Alexandra STUCHLÁ

Bakalářská práce

Vláknina- její význam v našem jídelníčku

Dietary fiber- its importance in our diet
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na potravní vlákninu, její význam v našem stravování a na informovanost studentů vybraných středních škol na Ostravsku o této problematice. Úvodní teoretická část se zabývá vysvětlením pojmu vláknina, jejích hlavních zdrojů, především ovoce, zeleniny a obilovin. Součástí je také popis příznivého působení vlákniny na trávicí trakt, hladinu glukózy a cholesterolu v krvi aj …více
Abstract:
Bachelor thesis is bent on dietary fiber, her meaning in our food and on know - how students choice handle schools in Ostrava region about those problems. Introductory theoretic part deals with explication conceive dietary fiber, her chief sources, especially fruit, vegetables and cereals. Part of this is also description positive function of dietary fiber on digestive tract, g shell glucose and cholesterol …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011
Zveřejnit od: 29. 4. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2011
  • Vedoucí: MUDr. Jana Povová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STUCHLÁ, Alexandra. Vláknina- její význam v našem jídelníčku. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 29. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakulta