Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů – Vladimír Škrábek
Vladimír Škrábek
Bakalářská práce
Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů
Possible utilization of cake seeds, obtained from pressed grape seeds, for preparation of alternative products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití semen, především kladla důraz na výrobu oleje ze semen révy vinné a výrobou mouky z pokrutin.Teoretická část se zabývala od složení hroznu, který byl vypěstován přímo na vinici, přes sekundární produkty, které se vyrábějí z matolin, až po jednotlivé části výroby oleje a mouky. Při výrobě oleje ze semen jsou zde uvedeny všechny druhy separátorů semen …víceAbstract:
This bachelor thesis is about grape seed utilisation, especially on oil production from the seeds and flour made from oilseed cakes. Theoretical part handle analyzation of grapes produced at the vineyard, secondary products made from pomace and individual parts of oil and flour production. All types of seed separators and dryers used for grape oil production are listed there. Followed by everything …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Patrik Burg, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠKRÁBEK, Vladimír. \textit{Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/jx1cuh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití odpadních produktů z vinařské produkce při kompostování.
Pavel Janás -
Možnosti nakládání s odpady z vinohradnické produkce
Jan Truhlář -
Zpracování biologicky rozložitelných zbytků z potravinářského průmyslu
Barbora Jindrová -
Analýza minerálních prvků netradičních mouk
Karolína Vilišová -
Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
Denisa Holečková