Kristína Sventeková

Bakalářská práce

Zrenie bielych vín v sudoch

Zrání bílých vín v sudech
Anotace:
Cílem mé práce s názvem "Zrání bílých vín v sudech" je objasnit vliv použitého druhu dřeva na výrobu sudu a stupeň jeho vypálení na vyrobené víno. V teoretické části práce jsem se věnovala popisu nejčastější využívaných druhů stromů na výrobu sudů a rozdíly ve stupních vypálení. V práci jsem se také věnovala popisu odrôd- Chardonnay, Veltlínské zelené a Rulandské bílé, z nichž bylo později hodnocené …více
Abstract:
The main goal of my bachelor´s work with the topic „ Maturation of the white wines in barrels“ is to clear up the effect of used wood on barrels and also its degree of toasting on wine. I specify the most used wood and differences between toasting degrees in the theoretic part of this work. Also, I was describing three different species like Chardonnay, Veltliner green, and Pinot Noir, from which were …více
Abstract:
Cieľom mojej bakalárskej práce s názvom „Zrenie bielych vín v sudoch“ je objasniť vplyv použitého druhu dreva na výrobu sudu a stupeň jeho vypálenia na vyrobené víno. V teoretickej časti práce som sa venovala popisu najčastejšiu využívaných druhov stromov na výrobu sudov a rozdiely v stupňoch vypálenia. V práci som sa taktiež venovala popisu odrôd- Chardonnay, Veltlínske zelené a Rulandské biele, z …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Ivo Soural, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta