Kristína Sventeková

Bachelor's thesis

Zrenie bielych vín v sudoch

Zrání bílých vín v sudech
Abstract:
Cílem mé práce s názvem "Zrání bílých vín v sudech" je objasnit vliv použitého druhu dřeva na výrobu sudu a stupeň jeho vypálení na vyrobené víno. V teoretické části práce jsem se věnovala popisu nejčastější využívaných druhů stromů na výrobu sudů a rozdíly ve stupních vypálení. V práci jsem se také věnovala popisu odrôd- Chardonnay, Veltlínské zelené a Rulandské bílé, z nichž bylo později hodnocené …more
Abstract:
The main goal of my bachelor´s work with the topic „ Maturation of the white wines in barrels“ is to clear up the effect of used wood on barrels and also its degree of toasting on wine. I specify the most used wood and differences between toasting degrees in the theoretic part of this work. Also, I was describing three different species like Chardonnay, Veltliner green, and Pinot Noir, from which were …more
Abstract:
Cieľom mojej bakalárskej práce s názvom „Zrenie bielych vín v sudoch“ je objasniť vplyv použitého druhu dreva na výrobu sudu a stupeň jeho vypálenia na vyrobené víno. V teoretickej časti práce som sa venovala popisu najčastejšiu využívaných druhov stromov na výrobu sudov a rozdiely v stupňoch vypálenia. V práci som sa taktiež venovala popisu odrôd- Chardonnay, Veltlínske zelené a Rulandské biele, z …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Ivo Soural, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta