Kristína Sventeková
Bachelor's thesis
Zrenie bielych vín v sudoch
Zrání bílých vín v sudech
Abstract:
Cílem mé práce s názvem "Zrání bílých vín v sudech" je objasnit vliv použitého druhu dřeva na výrobu sudu a stupeň jeho vypálení na vyrobené víno. V teoretické části práce jsem se věnovala popisu nejčastější využívaných druhů stromů na výrobu sudů a rozdíly ve stupních vypálení. V práci jsem se také věnovala popisu odrôd- Chardonnay, Veltlínské zelené a Rulandské bílé, z nichž bylo později hodnocené …moreAbstract:
The main goal of my bachelor´s work with the topic „ Maturation of the white wines in barrels“ is to clear up the effect of used wood on barrels and also its degree of toasting on wine. I specify the most used wood and differences between toasting degrees in the theoretic part of this work. Also, I was describing three different species like Chardonnay, Veltliner green, and Pinot Noir, from which were …moreAbstract:
Cieľom mojej bakalárskej práce s názvom „Zrenie bielych vín v sudoch“ je objasniť vplyv použitého druhu dreva na výrobu sudu a stupeň jeho vypálenia na vyrobené víno. V teoretickej časti práce som sa venovala popisu najčastejšiu využívaných druhov stromov na výrobu sudov a rozdiely v stupňoch vypálenia. V práci som sa taktiež venovala popisu odrôd- Chardonnay, Veltlínske zelené a Rulandské biele, z …moreKeywords
víno senzorická analýza chemická analýza sud vypálení Chardonnay Veltlínske zelené Rulandské bílé
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Ivo Soural, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů
Kristýna Rozárka Jandásková -
Spectroscopy and chemical analysis of pulsed plasma
Vojtěch Laitl -
Chemical analysis of human scent samples by GC-MS and their ethnic dependence
Verma Satpal -
Analysis of chemical reactions induced by collisions of free electrons with liquid microjets
Dominik Habiger -
Srovnání vín odrůdy Veltlínské zelené z Rakouska a Moravy
Michal Hahn -
Veltlínské zelené a jeho variabilita ve Znojemské vinařské podoblasti
Petr Lunga -
Veltlínské zelené a jeho variabilita ve Znojemské vinařské podoblasti
Filip Jíra -
Porovnání klonů odrůdy Veltlínské zelené z hlediska látkového složení
Filip Jíra