Petr Starostka

Bachelor's thesis

Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus

Nutrition and Energetic Requirements for Children with Diabetes Mellitus
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice onemocnění diabetes mellitus, příčinám jeho vzniku, příznakům onemocnění a léčbě. Dále se zaměřuje na výživové faktory a energetické potřeby dětí trpících onemocněním diabetes mellitus, potravinám s vhodným glykemickým indexem a správnému dennímu dávkování potravin. Krátce je přiblížena i historie této nemoci.
Abstract:
This bachelor work focuses on the characteristics of the disease diabetes mellitus, the causes of its occurrence, the symptoms of the disease and the treatment. It then focuses on the nutritional factors and energy needs of children suffering from the disease of diabetes mellitus, foods with the appropriate glycemic index and the correct daily dosage of food. Briefly, it is approached the history of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Helena Velichová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Starostka, Petr. Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy