Tradiční ruská kuchyně a kultura stolování – Eva KENCKÁ
Eva KENCKÁ
Bakalářská práce
Tradiční ruská kuchyně a kultura stolování
Traditional Russian Cuisine and Culture of Feasting
Anotace:
Charakteristika: Tématem této bakalářské práce je popis tradiční ruské kuchyně a kultury stolování. Cílem bylo proniknout do problematiky tohoto tématu a vytvořit ucelený popis. Jednotlivé pokrmy jsou představeny prostřednictvím pravoslavných a světských svátků a rodinných oslav, k jejichž příležitostem se připravovaly a dodnes připravují. Součástí práce je také popis tradičních ruských nápojů a základní …víceAbstract:
The topic of my work is description of traditional Russian cuisine and culture of feasting. The aim of my work was to sink in this topic and create comprehensive description. Particular dishes are prepared on occasion of Orthodox and secular feasts and family celebrations and in my work I introduced particular dishes by means of these celebrations. Description of traditional Russian drinks and basic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2012
Zveřejnit od: 11. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Milena Machalová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KENCKÁ, Eva. Tradiční ruská kuchyně a kultura stolování. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ruština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses jxwu3o jxwu3o/2
11. 4. 2012