Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce – Bc. Magdaléna Bártová
Bc. Magdaléna Bártová
Diplomová práce
Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce
Influence of genetic affilation on the composition and protein content in the goat milk
Anotace:
V teoretické části této diplomové práce byla vypracována literární rešerše shrnující současné poznatky o složení bílkovin v kozím mléce a o polymorfismu mléčných bílkovin. Jednotlivé genetické varianty mléčných bílkovin mají vztah ke složení mléka a tak i k vlastnostem výrobním a nutričním. Správná selekce mléčných koz na bázi plemene či složení mléka by mohla být využita za účelem vylepšení vlastností …víceAbstract:
In the theoretical part of this diploma thesis, the current state of knowledge of goat milk protein composition and polymorphism of its proteins is summarized. The individual genetic variants of milk proteins are related to the milk composition and thus to its productional and nutritional properties. A correct selection of dairy goats based on breed or milk composition could be used to improve properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BÁRTOVÁ, Magdaléna. \textit{Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/k0lmff/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
Jiří Doubrava -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Variabilita genu kappa-kasein u plemene brown swiss v České republice
Martin Sloupenský -
Analýza genu beta-kasein u plemen jersey a brown swiss v České republice
Markéta Tomanová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
Retenční chování trinukleotidů v HPLC
Jan Fiala
Název
Vložil
Vloženo
Práva