Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce – Bc. Magdaléna Bártová
Bc. Magdaléna Bártová
Master's thesis
Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce
Influence of genetic affilation on the composition and protein content in the goat milk
Abstract:
V teoretické části této diplomové práce byla vypracována literární rešerše shrnující současné poznatky o složení bílkovin v kozím mléce a o polymorfismu mléčných bílkovin. Jednotlivé genetické varianty mléčných bílkovin mají vztah ke složení mléka a tak i k vlastnostem výrobním a nutričním. Správná selekce mléčných koz na bázi plemene či složení mléka by mohla být využita za účelem vylepšení vlastností …moreAbstract:
In the theoretical part of this diploma thesis, the current state of knowledge of goat milk protein composition and polymorphism of its proteins is summarized. The individual genetic variants of milk proteins are related to the milk composition and thus to its productional and nutritional properties. A correct selection of dairy goats based on breed or milk composition could be used to improve properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BÁRTOVÁ, Magdaléna. \textit{Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/k0lmff/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
Jiří Doubrava -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Variabilita genu kappa-kasein u plemene brown swiss v České republice
Martin Sloupenský -
Analýza genu beta-kasein u plemen jersey a brown swiss v České republice
Markéta Tomanová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Vývoj HPLC metody pro stanovení methylovaných derivátů argininu v plasmě
Sabina Sedlářová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights