Alexandra KOČANOVÁ

Bachelor's thesis

Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka

Nutritional evaluation of naturally gluten-free foods in the celiac diet
Abstract:
Bezlepková strava je pro pacienty s celiakií jedinou známou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro tyto pacienty znamená celoživotní úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením přirozeně bezlepkových potravin a jejich porovnáním s procesovanými bezlepkovými potravinami ve stravě celiaka. Cílem práce bude porovnání nutričních hodnot přirozeně bezlepkových potravin s průmyslově zpracovanými …more
Abstract:
A gluten-free diet is for patients with celiac disease performing a possible known treatment or adjustment of a medical condition. For these patients, it means a lifelong diet. This work deals with the nutritional evaluation of naturally gluten-free foods and their comparison with processed gluten-free foods in the celiac diet. The aim of the work will be to compare the nutritional values of naturally …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 24. 8. 2021
  • Supervisor: Mgr. Pavla Škarková, DiS.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

University of Ostrava

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy