Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC – Bc. Petra BRANNÁ
Bc. Petra BRANNÁ
Master's thesis
Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC
Development of methodology for estimation of host-guest thermodynamical parametrs using ITC
Abstract:
Předmětem výzkumu bylo studium inkluzních supramolekulárních komplexů adamantano-vých ligandů s cyklodextriny a cucurbiturily. Byly studovány termodynamické parametry inkluzních komplexů, za které zodpovídá řada vazebných interakcí. Dalším úkolem bylo zjistit, jak ligandy pronikají do kavity hostitelských molekul. Úkolem bylo především op-timalizovat podmínky experimentu, za kterých by bylo možné měřit …moreAbstract:
The subject of research was the study of inclusion supramolecular host-guest complexes of adamantane-based ligands with cyclodextrins and cucurbiturils. Thermodynamic paramet-res of inclusion complexes which is affected by many bonding interactions were studied. Another task of the work was to find out how ligands penetrate cavity of host molecules. In the first place experiment options were optimised …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2011
Identifier:
22212
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRANNÁ, Petra. \textit{Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/k0tyy6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BRANNÁ, Petra. Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances