Bc. Kamila Součková

Diplomová práce

Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti

Influence of coffee composition and brewing method on its sensory properties
Anotace:
Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením pražených kávových zrn kávovníku typu Arabika. Zaměřuje se zejména na vliv způsobu přípravy kávy alternativními metodami pomocí různých výrobníků na její senzorické vlastnosti a na vliv různých proměnných jako je hrubost mletí a teplota vody. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky k danému tématu týkající se jednotlivých druhů kávovníku se …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on sensory evaluation of roasted arabica coffee. Especially it focuses on the influence of different coffee brewing methods using variables such as grind size and water temperature on its sensory properties. The theoretical part summarizes the basic knowledge of the topic related to different types of coffee tree and describing their characteristisc, other processes such …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta