Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití – Bc. Josef KUBÍČEK
Bc. Josef KUBÍČEK
Diplomová práce
Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití
Genetically modified maize in The Czech republic, reasons for growing and possibilities of its processing
Anotace:
Předkládaná práce je věnována aktuální problematice pěstování GM kukuřice (v odborné terminologii užíváno Bt-kukuřice) s aplikací na podmínky a možnosti využití v ČR. V České republice narůstá podíl zrnové kukuřice z celkové plochy pěstované kukuřice. Spolu s tím narůstají problémy s mykotoxiny. Pěstování Bt-kukuřice je propagováno s tím předpokladem, že zlepší situaci v tomto oboru. Práce popisuje …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the topical issue of growing GM maize (also called Bt-maize by scientists), with a special focus on the conditions and possible uses in the Czech Republic. In the Czech Republic the production of grain maize is increasing rapidly. This also brings an incerease in the occurence of mycotoxins. Growing Bt-maize is being advocated as it is supposed it will improve the existing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8056
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KUBÍČEK, Josef. Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv mykotoxinů na střevní epithel
Lenka Šustáčková -
Estetika Władysława Tatarkiewicze
Hana Zrno Vondrů -
Marketingová komunikace Zrno zrnko
Adam Pastorek -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj -
Přechod podílu v družstvu
Oliver ZRNO -
Porovnání různých způsobů zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Michael Špunar -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Josef Adámek