Vliv bakterií mléčného kvačení a mykoparazitických a entomopatogenních hub na vitalitu osiva luskovin – Bc. Jan Roh
Bc. Jan Roh
Diplomová práce
Vliv bakterií mléčného kvačení a mykoparazitických a entomopatogenních hub na vitalitu osiva luskovin
Effect of lactic acid bacteria and mycoparasitic and entomopathogenic fungi on legume seed vitality
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení vlivu biologických látek v ochraně osiva luskovin na jejich vitalitu. Kromě vlivu na samotná semena byl zkoumán i vliv na časné vývojové fáze rostlin. Rostliny bývají často napadány komplexem kořenových chorob a moření je nejlepší možnou obranou proti těmto patogenům. V rámci pokusu byly vybrány 3 druhy luskovin – sója luštinatá, hrách setý a lupina bílá …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the evaluation of the influence of biological substances in the protection of leguminous seeds on their vitality. In addition to the effect on the seeds themselves, the effect on the early stages of plant development was also investigated. Plants are often attacked by a complex of root diseases, and pickling is the best possible defense against these pathogens. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Pavel Procházka, Ph.D.
- Oponent: Roman Hnilička, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROH, Jan. \textit{Vliv bakterií mléčného kvačení a mykoparazitických a entomopatogenních hub na vitalitu osiva luskovin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/k47mg3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / specializace:
Pěstování rostlin / Výživa a ochrana rostlin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv moření sadby pomocí entomopatogenní a mykoparazitické houby na výnos a kvalitu hlíz brambor
Martin SOBOLÍK -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně hrachu setého
Pavla Gregorová -
Účinnost mykoparazitických a entomopatogenních hub proti houbovým původcům onemocnění rostlin
Natasha SINKALA -
Využití různých metod izolace entomopatogenních a mykoparazitických hub z různých podmínek prostředí
DAVID SANDALA -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková
Název
Vložil
Vloženo
Práva