Studium polyfenolického profilu vín s přídavkem částí révy vinné – Jiří Gregorovič
Jiří Gregorovič
Bakalářská práce
Studium polyfenolického profilu vín s přídavkem částí révy vinné
Study of the Polyphenolic Profile of Wines with the Addition of Vine Parts
Anotace:
Tato bakalářská práce zpracovává téma Studium polyfenolického profilu vín s přídavkem částí révy vinné. První část bakalářské práce je literární rešerše k danému tématu. Jsou popsány fenolické látky a jejich obecné vlastnosti, rozdělení na flavonoidy a neflavonoidy. Dále jsou popsány fenolické látky, které jsou typické pro jednotlivé části révy vinné. Následuje představení několika technologií výroby …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the study of the polyphenolic profile of wines with the addition of vine parts. The first part of the bachelor thesis is a literature search on the topic. The phenolic substances and their general properties are described, the division into flavonoids and non-flavonoids. Furthermore, the phenolic substances that are typical for the different parts of the vine are described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Fenolické sloučeniny dostupné z biomasy
Jana Dvořáková -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová -
Přírodní a syntetické látky jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Vliv podmínek fermentace na vybrané složky aroma pšeničného kvasu
Martina Veselá -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Psychometrické vlastnosti krátké verze škály Borderline Symptom List (BSL-23)
Petra Jeřábková