Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí – Nela Kumová
Nela Kumová
Bachelor's thesis
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Dairy products suitable for consumers with lactose intolerance
Abstract:
Souhrn Tato kompilační bakalářská práce definuje nutriční složení kravského mléka a další druhy mléka, která mohou sloužit jako náhrada za kravské mléko. Jsou popsány jejich rozdíly ve složení a je uvedeno, zda se může daný druh mléka použít při intoleranci laktózy. Například kozí mléko ani mléko ovčí, není vhodné pro osoby s laktózovou intolerancí. Dále práce charakterizuje problematiku intolerance …moreAbstract:
Summary This Bachelor´s thesis firstly defines the nutrition make - up of cow´s milk and other types of milk that could possibly substitute it for individuals with lactose intolerance. For example, neither goat´s nor sheep´s milk is suitable for individuals with lactose intolerance. This thesis follows with a detailed description of these types of milk and further suggests which types can be used among …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUMOVÁ, Nela. \textit{Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/k5lkau/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights