Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí – Nela Kumová
Nela Kumová
Bakalářská práce
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Dairy products suitable for consumers with lactose intolerance
Anotace:
Souhrn Tato kompilační bakalářská práce definuje nutriční složení kravského mléka a další druhy mléka, která mohou sloužit jako náhrada za kravské mléko. Jsou popsány jejich rozdíly ve složení a je uvedeno, zda se může daný druh mléka použít při intoleranci laktózy. Například kozí mléko ani mléko ovčí, není vhodné pro osoby s laktózovou intolerancí. Dále práce charakterizuje problematiku intolerance …víceAbstract:
Summary This Bachelor´s thesis firstly defines the nutrition make - up of cow´s milk and other types of milk that could possibly substitute it for individuals with lactose intolerance. For example, neither goat´s nor sheep´s milk is suitable for individuals with lactose intolerance. This thesis follows with a detailed description of these types of milk and further suggests which types can be used among …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUMOVÁ, Nela. \textit{Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/k5lkau/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva