Anna Tlapáková
Bachelor's thesis
Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách
Toxigenic Staphylococcus aureus in food
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá výskytem bakterie Staphylococcus aureus v potravinách. Staphylococcus aureus (v češtině někdy nazýván zlatý stafylokok) je grampozitivní kokovitá buňka s průměrem 0,8 až 1,2 μm, která vykazuje rezistenci na různé typy antibiotik a může být původcem řady onemocnění. V mé práci se věnuji především stafylokokové enterotoxikóze, která vzniká pozřením potraviny kontaminované …moreAbstract:
This Bachelor’s Thesis deals with the occurrence of the bacteria Staphylococcus aureus in foodstuffs. Staphylococcus aureus (commonly known as MRSA) is a Gram-positive coccoid cell with its diameter ranging from 0,8 to 1,2 μm, which displays a resistance against various types of antibiotics, and can be the cause of several different diseases. In my thesis, I am dealing in particular with Staphylococcal …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TLAPÁKOVÁ, Anna. \textit{Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/k7cpba/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stafylokokové enterotoxikózy
Adéla ŠNOBELOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights