Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách – Anna Tlapáková
Anna Tlapáková
Bachelor's thesis
Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách
Toxigenic Staphylococcus aureus in food
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá výskytem bakterie Staphylococcus aureus v potravinách. Staphylococcus aureus (v češtině někdy nazýván zlatý stafylokok) je grampozitivní kokovitá buňka s průměrem 0,8 až 1,2 μm, která vykazuje rezistenci na různé typy antibiotik a může být původcem řady onemocnění. V mé práci se věnuji především stafylokokové enterotoxikóze, která vzniká pozřením potraviny kontaminované …viacAbstract:
This Bachelor’s Thesis deals with the occurrence of the bacteria Staphylococcus aureus in foodstuffs. Staphylococcus aureus (commonly known as MRSA) is a Gram-positive coccoid cell with its diameter ranging from 0,8 to 1,2 μm, which displays a resistance against various types of antibiotics, and can be the cause of several different diseases. In my thesis, I am dealing in particular with Staphylococcal …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Stafylokokové enterotoxikózy
Adéla ŠNOBELOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva