Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska – Bc. Lucie Brtníčková
Bc. Lucie Brtníčková
Master's thesis
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Traditional Dishes and Beverages as an Integral Component of the Polish Cultural Heritage and Tourism
Abstract:
Tato práce se zabývá polskou národní gastronomií s důrazem na regionální kuchyni a zachycení této problematiky v polské umělecké literatuře. Pojednává o gastronomickém cestovního ruchu a předpokladů pro jeho rozvoj v Polsku. Cílem této diplomové práce je tedy nastínit historický vývoj polské národní gastronomie a charakterizovat jednotlivé regionální kuchyně a jejich tradiční pokrmy. Pomocí vybraných …moreAbstract:
This thesis deals with the Polish national cuisine with an emphasis on regional cuisine and the capture of the problem in the Polish artistic literature. Discusses the gastronomic tourism and assumptions for its development in Poland. The aim of this thesis is therefore to outline the historical evolution of the Polish national gastronomy and characterize each of the regional cuisine and their traditional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2017
Identifier:
https://is.muni.cz/th/c3pcm/
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2017
- Supervisor: Mgr. et Mgr. Michal Przybylski
- Reader: Mgr. Roman Madecki, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRTNÍČKOVÁ, Lucie. \textit{Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska}. Online. Master's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Arts. 2017. Available from: https://theses.cz/id/k8uv6l/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsMaster programme / field:
Philology / Polish Language and Literature
Theses on a related topic
-
Gastronomický cestovní ruch jako nástroj regionálního rozvoje
Kateřina Třísková -
Gastronomický cestovní ruch - Potenciál pivního cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji
Lukáš Kulhánek -
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Gastronomický cestovní ruch v Itálii
Alina Safronova -
Gastronomický cestovní ruch se zaměřením na město Liberec
Michaela Rysnerová -
Gastronomický cestovní ruch
Michelle Jana Hofmannová -
Zážitkový cestovní ruch ve Středočeském kraji
Karolína Poláčková -
Vliv gastronomického turismu na cestovní ruch
Šárka Knapová