Bc. Lucie Brtníčková

Master's thesis

Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska

Traditional Dishes and Beverages as an Integral Component of the Polish Cultural Heritage and Tourism
Abstract:
Tato práce se zabývá polskou národní gastronomií s důrazem na regionální kuchyni a zachycení této problematiky v polské umělecké literatuře. Pojednává o gastronomickém cestovního ruchu a předpokladů pro jeho rozvoj v Polsku. Cílem této diplomové práce je tedy nastínit historický vývoj polské národní gastronomie a charakterizovat jednotlivé regionální kuchyně a jejich tradiční pokrmy. Pomocí vybraných …more
Abstract:
This thesis deals with the Polish national cuisine with an emphasis on regional cuisine and the capture of the problem in the Polish artistic literature. Discusses the gastronomic tourism and assumptions for its development in Poland. The aim of this thesis is therefore to outline the historical evolution of the Polish national gastronomy and characterize each of the regional cuisine and their traditional …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2017

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 6. 2017
  • Supervisor: Mgr. et Mgr. Michal Przybylski
  • Reader: Mgr. Roman Madecki, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta