Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska – Bc. Lucie Brtníčková
Bc. Lucie Brtníčková
Diplomová práce
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Traditional Dishes and Beverages as an Integral Component of the Polish Cultural Heritage and Tourism
Anotace:
Tato práce se zabývá polskou národní gastronomií s důrazem na regionální kuchyni a zachycení této problematiky v polské umělecké literatuře. Pojednává o gastronomickém cestovního ruchu a předpokladů pro jeho rozvoj v Polsku. Cílem této diplomové práce je tedy nastínit historický vývoj polské národní gastronomie a charakterizovat jednotlivé regionální kuchyně a jejich tradiční pokrmy. Pomocí vybraných …víceAbstract:
This thesis deals with the Polish national cuisine with an emphasis on regional cuisine and the capture of the problem in the Polish artistic literature. Discusses the gastronomic tourism and assumptions for its development in Poland. The aim of this thesis is therefore to outline the historical evolution of the Polish national gastronomy and characterize each of the regional cuisine and their traditional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/c3pcm/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2017
- Vedoucí: Mgr. et Mgr. Michal Przybylski
- Oponent: Mgr. Roman Madecki, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Filologie / Polský jazyk a literatura
Práce na příbuzné téma
-
Gastronomický cestovní ruch jako nástroj regionálního rozvoje
Kateřina Třísková -
Gastronomický cestovní ruch - Potenciál pivního cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji
Lukáš Kulhánek -
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Gastronomický cestovní ruch v Itálii
Alina Safronova -
Gastronomický cestovní ruch se zaměřením na město Liberec
Michaela Rysnerová -
Gastronomický cestovní ruch
Michelle Jana Hofmannová -
Zážitkový cestovní ruch ve Středočeském kraji
Karolína Poláčková -
Vliv gastronomického turismu na cestovní ruch
Šárka Knapová