Seed vigor and its significance in enhancing barley production quality – Ing. Ivana Jovanović
Ing. Ivana Jovanović
Disertační práce
Seed vigor and its significance in enhancing barley production quality
Vitalita osiva, a její vliv na kvalitu produkce ječmene
Anotace:
Množství celkového obsahu polyfenolů (TPC) v obilce ječmene jarního by mohlo napovídat o průběhu podmínek během zrání a mohlo by být i indikátorem schopnosti zrna klíčit ve sladovně nebo jako osivo na poli. Původní hypotézou tak bylo, že odrůdy s vyšším přirozeným obsahem TPC by mohly vykazovat lepší parametry klíčení na poli i ve sladovně. Tato studie zkoumá vztah mezi celkovým obsahem polyfenolů …víceAbstract:
The amount of total polyphenol content (TPC) in grain could provide insights into the conditions during maturation and might also serve as an indicator of the grain's ability to germinate in the malting process or as seeds in the field. The working hypothesis was that varieties with higher natural TPC content might exhibit better germination parameters both in the field and in the malt house. This …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 11. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Středa, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program:
Speciální produkce rostlinná
Práce na příbuzné téma
-
Vitalita jako základní informace o kvalitě osiva
Petra Pudilová -
Hydratační úpravy osiv pro zlepšení vitality osiv
Tomáš Pecka -
Porovnání metod zjišťování vitality osiva sóji
Antonín Procházka