Bc. Eva HAVRANKOVÁ

Diplomová práce

Stanovení toxicity a genotoxicity vybraných potravinářských barviv pomocí testu na Allium cepa

Toxic and genotoxic effects of food dyes evaluated by Allium cepa test
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na stanovení toxicity a genotoxicity vybraných potravinářských barviv pomocí testovacího organismu Allium cepa. Teoretická část práce je věnována potravinářským barvivům, jejich dělení a detailnějšímu popisu vybraných zástupců jednotlivých kategorií. Dále je v práci uvedena platná legislativa řešící podmínky, za jakých mohou být barviva v potravinářském průmyslu používána …více
Abstract:
The master thesis is focused on assessment of toxicity and genotoxicity of selected food dyes using test organism Allium cepa. The theoretical part is consecrated to food dyes, their distribution and a more detailed description of selected representatives of individual categories. Furthermore, the work presents the current legislation addressing the conditions under which dyes can be used in the food …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 8. 2020
  • Vedoucí: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HAVRANKOVÁ, Eva. Stanovení toxicity a genotoxicity vybraných potravinářských barviv pomocí testu na Allium cepa. Ostrava, 2020. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta