Bc. Eva HAVRANKOVÁ

Master's thesis

Stanovení toxicity a genotoxicity vybraných potravinářských barviv pomocí testu na Allium cepa

Toxic and genotoxic effects of food dyes evaluated by Allium cepa test
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na stanovení toxicity a genotoxicity vybraných potravinářských barviv pomocí testovacího organismu Allium cepa. Teoretická část práce je věnována potravinářským barvivům, jejich dělení a detailnějšímu popisu vybraných zástupců jednotlivých kategorií. Dále je v práci uvedena platná legislativa řešící podmínky, za jakých mohou být barviva v potravinářském průmyslu používána …more
Abstract:
The master thesis is focused on assessment of toxicity and genotoxicity of selected food dyes using test organism Allium cepa. The theoretical part is consecrated to food dyes, their distribution and a more detailed description of selected representatives of individual categories. Furthermore, the work presents the current legislation addressing the conditions under which dyes can be used in the food …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 27. 8. 2020
  • Supervisor: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HAVRANKOVÁ, Eva. Stanovení toxicity a genotoxicity vybraných potravinářských barviv pomocí testu na Allium cepa. Ostrava, 2020. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta