Bc. Anna Sklenaříková

Diplomová práce

Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí

The Effect of Storage on the Quality of Flavoured Sterilized Processed Cheese
Anotace:
Cílem práce bylo sledování vlivu teplot (6 °C, 22 °C a 40 °C) skladování na jakost nesterilovaných a sterilovaných tavených sýrů s použitím ochucujících složek. Ochucující složky měly alespoň částečně zamaskovat negativní projevy sterilace. V experimentální části byly vyrobeny vzorky tavených sýrů s příchutí rajče-bazalka-česnek a chřest-slanina. Tyto vzorky byly podrobeny sterilačním režimům při teplotě …více
Abstract:
The aim of the study was to investigate the effect of storage temperatures (6 °C, 22 °C and 40 °C) on the quality of unsterilised and sterilised processed cheese using flavouring ingredients. The flavouring ingredients were intended to mask, at least partially, the negative effects of sterilisation. In the experimental part, samples of processed cheese flavoured with tomato-basil-garlic and asparagus …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sklenaříková, Anna. Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe