Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel – Bc. Veronika Smetanová
Bc. Veronika Smetanová
Diplomová práce
Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel
Influence of pasteurization temperatures on technological properties of chilled ready meals
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na technologii výroby chlazených hotových jídel a bezpečnost potravin. Zároveň popisuje možnosti konzervace hotových jídel a jejich balení. Byly vyrobeny modelové vzorky hovězího guláše, které byly pasterovány při různých teplotách a následně podrobeny mikrobiologickému rozboru, senzorické a texturní profilové analýze.Abstract:
The diploma thesis is focus on technology of production of chilled ready meals and food safety. It also describes the possibilities of preserving ready meals and their packaging. Furthemore, model samples of beef goulash were created, which were pasteurized at different temperatures and subsequently subjected to microbiological analysis, sensory and texture analysis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Smetanová, Veronika. Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Vendula SUSZKOVÁ -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková