Sára Šubrtová

Bachelor's thesis

Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků

Lactose intolerance and possibilies of consuming dairy
Abstract:
Tato bakalářská práce Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků pojednává o laktózové intoleranci, jednom z nejčastěji se vyskytujících onemocnění trávicího traktu. Laktózová intolerance znamená neschopnost trávit mléčný cukr – laktózu, v důsledku chybějícího enzymu laktázy. Předmětem práce je přiblížit a charakterizovat laktózovou intoleranci, její výskyt, existující druhy, projevy …more
Abstract:
This bachelor thesis Lactose intolerance and possibilies of consuming dairy discusses lactose intolerance, one of the most common diseases of the digestive tract. The term lactose intolerance means the inability to digest milk sugar – lactose, due to lack of the enzyme lactase. The subject of this thesis is to further analyse and characterise lactose intolerance, its occurrence, existing types, signs …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Reader: Soňa Bogdanovičová, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.