Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků – Sára Šubrtová
Sára Šubrtová
Bachelor's thesis
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Lactose intolerance and possibilies of consuming dairy
Abstract:
Tato bakalářská práce Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků pojednává o laktózové intoleranci, jednom z nejčastěji se vyskytujících onemocnění trávicího traktu. Laktózová intolerance znamená neschopnost trávit mléčný cukr – laktózu, v důsledku chybějícího enzymu laktázy. Předmětem práce je přiblížit a charakterizovat laktózovou intoleranci, její výskyt, existující druhy, projevyAbstract:
This bachelor thesis Lactose intolerance and possibilies of consuming dairy discusses lactose intolerance, one of the most common diseases of the digestive tract. The term lactose intolerance means the inability to digest milk sugar – lactose, due to lack of the enzyme lactase. The subject of this thesis is to further analyse and characterise lactose intolerance, its occurrence, existing types, signs …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Reader: Soňa Bogdanovičová, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Deficience laktázy v současné české a moravské populaci
Markéta Těšíková