Bc. Hana ŠUTOVÁ
Master's thesis
Zhodnocení metod pro stanovení škrobu
Evaluation of methods for starch quantification
Abstract:
Diplomová práce se zabývá zhodnocením metod pro stanovení obsahu škrobu. Teoretická část se zabývá charakteristikou škrobu, včetně chemických a fyzikálních vlastností škrobu. Dále jsou zde stručně popsány jednotlivé druhy škrobu a výrobky ze škrobu. Další část pojednává o fyzikálních a chemických metodách stanovení sacharidů. Cílem experimentální části bylo optimalizovat metody pro stanovení škrobu …moreAbstract:
This diploma work deals with the evaluation of methods for the determination of starch content. A theoretical part handles starch characteristic including chemical and physical properties and further briefly describes the particular types of starch and starch products. Next part deals with the physical and chemical methods for the determination of sugars. The aim was to optimize the experimental methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14695
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2010
- Supervisor: Mgr. Monika Černá
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠUTOVÁ, Hana. Zhodnocení metod pro stanovení škrobu. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Nutričně významné látky bramborové hlízy
Stanislava Habrová -
Barevné hlízy brambor - možný zdroj anthokyanů
Michal Skulník -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová -
Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor
Jana BOUŠKOVÁ -
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Klaudie Adamíková