Bc. Michaela Nerádová

Master's thesis

Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování

Monitoring changes in microbiological quality of durable fermented meat products during storage
Abstract:
V diplomové práci je popsána výroba trvanlivých fermentovaných masných výrobků s rozdílným druhem mikrobiální flóry (rozdílné startovací kultury), která by mohla mít vliv na průběh procesu fermentace a zrání. Ve výzkumné části byly provedeny mikrobiologické rozbory pomocí plotnových metod. K analýze byly odebrány vzorky surovin a dvou Loveckých salámů. Ty byly následně analyzovány 1., 3., 6., 9., 12 …more
Abstract:
The diploma thesis describes the production of long-lasting fermented meat products with different types of microbial flora (different starting cultures) which could influence the course of the fermentation and ripening. In the research part, there have been used microbiological analyses using the colony-forming unit methods. For analysis were taken samples of raw materials and two loaves of Lovecky …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2022
  • Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Michal Kosař, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty