Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce – Bc. Aneta Zemánková
Bc. Aneta Zemánková
Bakalářská práce
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Antioxidant capacity of the commercial juices and the fresh fruit juices
Anotace:
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových …víceAbstract:
The bachelor thesis is divided into a theoretical part and an experimental part. The production of fruit juices, the composition of fruit juices and the methods for the determination of main components present in juices are described in theoretical part. The experimental part deals with the determination of antioxidant capacity and determination of all phenolic compounds in sample of juices. These …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zemánková, Aneta. Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Stanovení biologicky aktivních látek v čerstvých ovocných šťávách
Gabriela Františová -
Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky
Marcela Paličková