Bc. Ing. Stanislav Fruhvirt

Diplomová práce

Vliv metody sur lie na obsah biogenních aminů ve víně

Effect of the sur lie method on the biogenic amines content in wine
Anotace:
Závěrečná práce se zabývá porovnáním standardní technologie výroby s metodou sur lie a jejím vlivem na obsah biogenních aminů. Byly porovnávány tři odrůdy v obou typech výroby, u odrůdy Rulandské bílé byla metoda zrání na kvasničních kalech zkoumána ještě v dubovém sudu. Kromě již zmíněné odrůdy byly vybrány ještě odrůdy Kerner a Veltlínské zelené. Literární rešerše se zaměřuje na metodu sur lie, …více
Abstract:
The final thesis deals with the comparison of the standard production technology with the sur lie method and its influence on the biogenic amine content. Three varieties in both types of production were compared and the Pinot Blanc was aged on yeast lees in oak barrels. In addition to the above-mentioned grape variety, Kerner and Veltliner were selected. The literature search focuses on the sur lie …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Miloš Vidlář, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství