Porovnanie chovu daniela škvrnitého v obore a voľnom revíri s ohľadom na akostné parametre zveriny – Jana Janšová
Jana Janšová
Bakalářská práce
Porovnanie chovu daniela škvrnitého v obore a voľnom revíri s ohľadom na akostné parametre zveriny
Porovnání chovu daňka skvrnitého v oboře a volné honitbě s ohledem na jakostní parametry zvěřiny
Anotace:
Maso patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější potraviny. Daňek skvrnitý je ceněn pro jeho zdravé a kvalitní maso, které má z nutričního pohledu příznivý vliv na lidský organismus. Analýza obsahu bílkovin, tuků, sušiny, kolagenu, textury a popelovin určuje kvalitu zvěřiny. Na základě zmíněných parametrů byla porovnávána kvalita zvěřiny dančí zvěře chované v oboře Teplý vrch a zvěřiny z volné honitby …víceAbstract:
Meat is one of the most favorite and sought-after food. Fallow deer is prized for his healthy and quality meat, which has a beneficial effect on the human body from a nutritional perspective. Analysis of protein, fat, dry matter, collagen, texture and ash content determines the quality of the venison. According to these parameters, the quality of the venison in the deer-park in Teply vrch and venison …víceAbstract:
Mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie potraviny. Daniel škvrnitý je cenený pre jeho zdravé a kvalitné mäso, ktoré má z nutričného pohľadu priaznivý vplyv na ľudský organizmus. Analýza obsahu bielkovín, tukov, sušiny, kolagénu, textúry a popolovín určuje kvalitu zveriny. Na základe zmienených parametrov bola porovnávaná kvalita zveriny danielej zveri chovenej v obore Teplý vrch a zveriny …víceKlíčová slova
daňek skvrnitý zvěřina kvalita celková bílkovina čistá bílkovina tuky popeloviny sušina textura kolagen obora Teplý Vrch volný revír Peséta-Teháň
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radim Plhal, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANŠOVÁ, Jana. \textit{Porovnanie chovu daniela škvrnitého v obore a voľnom revíri s ohľadom na akostné parametre zveriny}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/kg8r3n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakultaMendelova univerzita v Brně
Lesnická a dřevařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Lesnictví / Lesnictví