Aktuální trendy využívání jedlých květů v potravinářských technologiích – Vendula Ječménková
Vendula Ječménková
Bakalářská práce
Aktuální trendy využívání jedlých květů v potravinářských technologiích
Current trends in the utilization of edible flowers in food technologies
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakterizací jedlých květů, jejich obsahových látek, možností využití v gastronomii, a především v potravinářství. Popisuje možná rizika i výhody použití jedlých květů do potravin. Jedlé květy mají pozitivní vliv díky obsahovým látkám jako jsou fenolické sloučeniny, vitaminy či minerální látky, z nichž některé jsou dobrým zdrojem anti-oxidantů. Ty mají pozitivní vliv v …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the characterization of edible flowers, their content of sub-stances, possibilities of utilization in gastronomy, and primarily in food technology. It describes potential risks as well as benefits of using edible flowers in food. Edible flowers have a positive impact due to substances such as phenolic compounds, vitamins, or mine-rals, some of which are a good source …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Jana Šenkýřová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Obsah flavonoidů a dalších antioxidantů v jedlých květech
Eliška Tvrzníková -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková