Vendula Ječménková

Bakalářská práce

Aktuální trendy využívání jedlých květů v potravinářských technologiích

Current trends in the utilization of edible flowers in food technologies
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakterizací jedlých květů, jejich obsahových látek, možností využití v gastronomii, a především v potravinářství. Popisuje možná rizika i výhody použití jedlých květů do potravin. Jedlé květy mají pozitivní vliv díky obsahovým látkám jako jsou fenolické sloučeniny, vitaminy či minerální látky, z nichž některé jsou dobrým zdrojem anti-oxidantů. Ty mají pozitivní vliv v …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the characterization of edible flowers, their content of sub-stances, possibilities of utilization in gastronomy, and primarily in food technology. It describes potential risks as well as benefits of using edible flowers in food. Edible flowers have a positive impact due to substances such as phenolic compounds, vitamins, or mine-rals, some of which are a good source …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Jana Šenkýřová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin