Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou – Bc. Klára Premusová
Bc. Klára Premusová
Diplomová práce
Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou
The quality of toast breads affected by fibre
Anotace:
Hlavním cílem diplomové práce Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou bylo navrhnout recepturu s přídavkem pšeničné vlákniny (WF 600), bramborové (KF 200), jablečné (AF 12) a kombinace pšeničné vlákniny s psylliem (WF 600 + P 95) v množství 3 %, 6 % a 9 % a následně posoudit vliv přidané vlákniny na kvalitu chlebů. Byl proveden pekařský pokus, senzorická analýza, univerzální tahová/tlaková zkouška …víceAbstract:
The main aim of the thesis The quality of toast breads affected by fibre was to suggest a recipe with addition of wheat fibre (WF 600), potato fibre (KF 200), apple fibre(AF 12) and combination of wheat fibre and psyllium (WF 600 + P 95) in amounts of3 %, 6 % a 9 % and further to assess the effect of added fibre to the quality of bread. I have done a baking experiment, a sensory analysis, universal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Patricie Vašicová -
Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Irena KOLMANOVÁ -
Nutriční hodnota bramborových hlíz a vlivy působící na její změny
Monika ČERNÁ -
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban
Název
Vložil
Vloženo
Práva