Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů – Bc. Natálie Pečenková
Bc. Natálie Pečenková
Master's thesis
Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů
Germinated legume with a reduced content of oligosaccharides as a source of food
Abstract:
Cílem práce bylo vhodně kulinárně upravit klíčené luštěniny tak, aby u konzumenta vzbudily zájem a zvýšily jeho ochotu konzumovat luštěninové pokrmy. Dále bylo třeba zjistit, jaký vliv má máčení a klíčení na obsah sacharidů v luštěninách. Máčením a klíčením lze redukovat množství rafinózy, stachyózy a verbaskózy nacházející se v luštěninách. K hodnocení připravených luštěninových pokrmů bylo využito …moreAbstract:
The aim of the thesis was to culinary adapt germinated legumes appropriately so as to awaken an interest among consumers and increase their willingness to consume legumes. It was necessary to find out how soaking and germination effect on the carbohydrate content of the legumes.Soaking and germination can reduce the amount of raffinose, stachyose and verbascose found in legumes.A sensory laboratory …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: Monika Sabolová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PEČENKOVÁ, Natálie. \textit{Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/kifzeg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza a profil aromatických látek vybraných druhů koření
Jiří Jedlička -
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová -
Analýza bioaktivních látek u bylinných čajů vzhledem k jejich zpracování
Veronika Skupinová -
Senzoricky významné látky v kávě
Vladimíra Veselá -
Senzorická analýza potravin
Lucie KAŇOKOVÁ -
Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné
Veronika Klesnilová -
Senzoricky významné látky ve včelím medu
Monika Korandová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights