Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín – Bc. Ondřej Novotný
Bc. Ondřej Novotný
Diplomová práce
Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín
Cider production possibilities by secondary fermentation of fruit wines
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem výroby cideru sekundární fermentací v lahvi. V literární části jsou popsány různé metody výroby ciderů – pét-nat, tradiční kvašení v lahvi, transferová metoda a metoda kvašení v tanku. Dále je popsán detailní postup výroby cideru od zpracování jablek až po finální sycení oxidem siřičitým. Práce zahrnuje také pasáž věnující se chemickému složení cideru, přehledu české …víceAbstract:
This dissertation deals with the topic of cider production by secondary fermentation in a bottle. Theoretical part describes various methods of cider production – pét-nat, traditional fermentation in a bottle, the transfer method and the method of fermentation in the tank. Furthermore, a detailed process of cider production is described commencing with apple processing and ending with the final saturation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Je med opravdu zdravější než cukr?
Marie Neprašová -
Srovnání vývoje a produkce včelstev zimovaných na zásobách z řepného cukru a medu
Natálie Kastnerová