Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity – Petra RIEDELOVÁ
Petra RIEDELOVÁ
Bakalářská práce
Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity
Application of flow-through coulometry for measurement of antioxidant activity
Anotace:
Cílem práce bylo porovnání celkové antioxidační aktivity různých druhů piva a čaje pomocí metody průtokové coulometrie a UV/Vis spektrometrie. Dále byl sledován vliv ředění vzorků na antioxidační aktivitu a pasivace elektrody během coulometrického měření.Abstract:
The aim of this work was to compare total antioxidant activity of different kinds of beer and tea by methods flow-through coulometry and UV/Vis spectrometry. The influence of sample dilution on the antioxidant activity and passivation of the electrode during coulometric measurement was further subject matter.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Zveřejnit od: 14. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Jana Skopalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
RIEDELOVÁ, Petra. Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Aplikovaná chemie
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová -
Antioxidanty ve vybraných odrůdách hrušní
Barbora Havlíčková -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Antioxidanty u brambor
Lucie Babováková -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Ultravysokomolekulární polyethylen a jeho modifikace antioxidanty
Klára Zábojníková -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová
Název
Vložil
Vloženo
Práva