Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků – Bc. Monika Švandová
Bc. Monika Švandová
Diplomová práce
Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků
Influence of Selected Parameters on the Quality of Fermented Dairy Products
Anotace:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá nejprve charakteristikou mléčných kultur pro výrobu kysaných mléčných výrobků. Daná kapitola se pak blíže věnuje funkcím kultur během výroby, skladování a jejich benefitu pro spotřebitele. Důraz je kladen především na ochrannou funkci mikrobiálních kultur. Dále je popsána technologie výroby kysaných mléčných výrobků. V poslední kapitole teoretické části …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis deals first with characterization of dairy cultures for fermented dairy production. Given chapter pays closer attention to functions of the cultures during production, storage and within the benefit for consumers. The emphasis is mainly on bioprotective function of microbial cultures. Further the technology of fermented dairy production has been described. In the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Švandová, Monika. Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Bezlaktózové mléčné výrobky
Alice Andrlová -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Růst vybrané bakteriální kultury na fenolu v přítomnosti trichloroethenu
Ema Štěpánková -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká