Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků – Bc. Monika Švandová
Bc. Monika Švandová
Master's thesis
Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků
Influence of Selected Parameters on the Quality of Fermented Dairy Products
Abstract:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá nejprve charakteristikou mléčných kultur pro výrobu kysaných mléčných výrobků. Daná kapitola se pak blíže věnuje funkcím kultur během výroby, skladování a jejich benefitu pro spotřebitele. Důraz je kladen především na ochrannou funkci mikrobiálních kultur. Dále je popsána technologie výroby kysaných mléčných výrobků. V poslední kapitole teoretické části …moreAbstract:
The theoretical part of the thesis deals first with characterization of dairy cultures for fermented dairy production. Given chapter pays closer attention to functions of the cultures during production, storage and within the benefit for consumers. The emphasis is mainly on bioprotective function of microbial cultures. Further the technology of fermented dairy production has been described. In the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Švandová, Monika. Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Bezlaktózové mléčné výrobky
Alice Andrlová -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Růst vybrané bakteriální kultury na fenolu v přítomnosti trichloroethenu
Ema Štěpánková -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká