Mikrobiologické riziko vnitřní kontaminace semen určených ke konzumaci po naklíčení – Mgr. Lucie Prášková
Mgr. Lucie Prášková
Bakalářská práce
Mikrobiologické riziko vnitřní kontaminace semen určených ke konzumaci po naklíčení
Microbiological risk of internal contamination of seeds intended for consumption after germination
Anotace:
Naklíčená semena představují nutričně velmi hodnotnou součást stravy. Jejich výživové benefity mohou být ovšem sníženy v důsledku jejich mikrobiální kontaminace. Touto problematikou se zabývá teoretická část práce. Obsahuje nutriční složení semen vhodných ke klíčení, možné způsoby klíčení a také možnost mikrobiální kontaminace semen. Popisuje zástupce vnější a vnitřní mikroflóry, se zaměřením na vláknité …víceAbstract:
Sprouted seeds are nutritionally very valuable part of the diet. Their nutritional benefits may be reduced as a result of microbial contamination. This issue deals with the theoretical part of this work. It contains nutritional composition suitable for seed germination, the possible ways of germination and the possibility of microbial contamination of the seeds. It describes representative external …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tmexw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2013
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Lokalizace RNOS konfokální mikroskopií
Zuzana TULPOVÁ